Lifestyle fotograaf 's-Hertogenbosch | Stichting Earlybirds | Tara en Elin

Scroll naar beneden

Stichting Earlybirds: Tara & Elin

26 augustus 2016

Twee dingen vielen mij op bij deze Earlybirds aanvraag. Tara en Elin waren op 17 augustus geboren en ik zag dat hun grote zus van 3 ook op 17 augustus is geboren. Hoe toevallig (en leuk) is dat! En Tara en Elin waren geboren na een zwangerschap van 31 weken maar lagen in het JBZ in Den-Bosch. Normaal liggen daar kindjes die 32 weken zijn.

Bij binnenkomst vertelde hun moeder hoe het gegaan was. Ze was de 3de verjaardag van haar dochter aan het vieren toen ze last kreeg van krampen in haar buik. Met de gedachte "je kan beter voor niets komen dan te laat" is ze toch maar naar het ziekenhuis gegaan. Hier moest Ilse meteen blijven omdat de weeën waren begonnen. Ilse was toen 31 weken en moest naar Veldhoven overgebracht worden omdat ze daar betere voorzieningen hebben voor premature kindjes onder de 32 weken. De broeders van de ambulance stonden al aan haar bed maar ze kon niet meer overgebracht worden omdat ze volledige ontsluiting had. Zo zit je een verjaardag te vieren en een paar uur later beval je van een tweeling.

Tara is de kleinste van de twee maar doet het meteen heel erg goed. Elin heeft moeite met haar ademhaling en moet een paar dagen een CPAP. Omdat de tweeling het toch goed doen mogen ze in het JBZ blijven. Tijdens de fotoshoot wordt Elin door de verpleegkundige bij haar moeder gelegd. Vredig ligt ze bij haar moeder en wordt ze door papa en mama geknuffeld. Tara wordt door haar vader Merijn voorzichtig uit de couveuse gehaald en stopt halverwege even om haar een kus te geven voordat ze bij haar moeder en zusje wordt gelegd.
Daar ligt Ilse met een rijkdom op haar borst en geniet zichtbaar. Elin krijgt even later haar voeding en slaapt nog lekker verder. Tara is wakker en kijkt richting haar zus, wat ze ziet weet ik niet maar het trekt wel haar aandacht. Ja Tara, dat is je zusje Elin. Samen gaan jullie je ontwikkelen, ontdekken en beleven. Maar eerst moeten jullie samen aansterken in het ziekenhuis. Ilse en Merijn, het was mooi om jullie samen te zien met de tweeling, ik wens jullie samen veel geluk!
Lifestyle fotograaf 's-Hertogenbosch | Stichting Earlybirds | Tara en Elin
Lifestyle fotograaf 's-Hertogenbosch | Stichting Earlybirds | Tara en Elin
Lifestyle fotograaf 's-Hertogenbosch | Stichting Earlybirds | Tara en Elin
Lifestyle fotograaf 's-Hertogenbosch | Stichting Earlybirds | Tara en Elin
Lifestyle fotograaf 's-Hertogenbosch | Stichting Earlybirds | Tara en Elin
Lifestyle fotograaf 's-Hertogenbosch | Stichting Earlybirds | Tara en Elin
Lifestyle fotograaf 's-Hertogenbosch | Stichting Earlybirds | Tara en Elin
Lifestyle fotograaf 's-Hertogenbosch | Stichting Earlybirds | Tara en Elin
Lifestyle fotograaf 's-Hertogenbosch | Stichting Earlybirds | Tara en Elin
Lifestyle fotograaf 's-Hertogenbosch | Stichting Earlybirds | Tara en Elin
Lifestyle fotograaf 's-Hertogenbosch | Stichting Earlybirds | Tara en Elin
Lifestyle fotograaf 's-Hertogenbosch | Stichting Earlybirds | Tara en Elin
Lifestyle fotograaf 's-Hertogenbosch | Stichting Earlybirds | Tara en Elin
240

Bekijk ook eens mijn andere blogjes

Kopfoto Fotoreportage voor Stichting Earlybirds

Fotoreportage voor Stichting Earlybirds

Door een losgelaten placenta werd Stijn met een spoed keizersnee geboren bij een zwangerschap van 32 weken. Dat is natuurlijk te vroeg en hij moest daarom na zijn geboorte in het ETZ in Tilburg naar het ziekenhuis in Veldhoven. Maar daar bleek hij na een dag observatie toch een hele sterke knul te zijn. En voordat zijn moeder goed en wel gesetteld was in Veldhoven mochten ze beide weer terug naar Tilburg. Alleen maar fijn omdat ze ook in deze stad wonen.....
lees verder →
Kopfoto Earlybirds fotoreportage bij JBZ | Den-bosch

Earlybirds fotoreportage bij JBZ | Den-bosch

Voor de Earlybirds fotoreportage had ik al contact met de ouders van Bas. Rian was zwanger van de tweede en wilde graag weer een newbornshoot als de kleine geboren zou zijn. Een week later kreeg ik een mailtje met het bericht dat Bas, na een zwangerschap van 32 weken, al geboren was. Omdat ze wisten dat ik ook voor Earlybirds fotografeer hadden ze mijn naam gemeld bij de aanvraag van de fotoshoot. Natuurlijk heel erg leuk om deze shoot voor hun te mogen verzorgen, want de ouders ken ik niet alleen van de newbornshoot van hun zoontje Axel; wij hebben ook hun bruiloft ook gefotografeerd!....
lees verder →
Kopfoto Stichting Earlybirds | ETZ Tilburg

Stichting Earlybirds | ETZ Tilburg

Deze keer had ik een hele bijzondere reportage te fotograferen voor Stichting Earlybirds! Normaal moeten de kindjes die ik gefotografeerd heb nog een tijdje in het ziekenhuis aansterken. Maar bij deze reportage kwam het zo uit dat ik samen met de baby's de draaideur van het ziekenhuis verliet; een moment die voor de ouders zo mooi is!....
lees verder →