Header Mijn Earlybirds reportages

Mijn Earlybirds reportages

Fotoreportage op de premature afdeling

Deze reportage vond plaats op de moeder- & kindafdeling van Fam in het ETZ in Tilburg. Elva is geboren bij een zwangerschap van 32 weken. En dit is niet het eerste kindje van hen dat te vroeg geboren is. Hun oudste dochtertje is ook te vroeg geboren vanwege een zwangerschapsvergiftiging. Voor de ouders was dit dus geen onbekende wereld, al kan het verblijf op deze afdeling bij hun tweede kindje wel heel anders zijn. Dat er geen Corona pandemie heerste was al een verschil en de reden dat ze van hun oudste geen fotoreportage via Stichting Earlybirds konden regelen. Gelukkig kon dat bij Elva wel.

Verzorging van een couveuse kindje

Ik fotografeer nu 8 jaar voor Stichting Earlybirds. Ik doe het met veel liefde omdat ik weet hoe kostbaar foto’s zijn die in deze moeilijke periode in het ziekenhuis zijn gemaakt. Een wereld die voor veel ouders onbekend is. In die 8 jaar heb ik reportages gemaakt waarbij het kindje na weken voor het eerst uit de couveuse mocht en in een bedje mocht slapen, voor het eerst kleertjes aankreeg, net van de zuurstof af was of geen sonde meer nodig had. Allemaal hele mooie stappen waarbij het kindje opeens er heel anders uit ziet. De mooiste stap heb ik ook al een paar keer gefotografeerd; het ziekenhuis verlaten.

Earlybirds fotoreportage in het ETZ

Tijdens een BBQ bij haar schoonouders kreeg Sara pijn in haar buik en ze is toen vroeg naar bed gegaan omdat ze dacht dat ze iets verkeerds had gegeten. Later werden de krampen erger en had ze ook bloed verlies. Na het bellen van de verloskundige moest ze naar het ziekenhuis in Tilburg waarna ze met een ambulance naar Rotterdam is gebracht.

Baby fotoshoot in het ziekenhuis voor Earlybirds

Roan is geboren bij een zwangerschap van 31 weken en dat is niet het eerste kindje van Linsey dat te vroeg geboren is. Ze heeft 5 kinderen en alle 5 zijn ze te vroeg geboren. Bij Roan hebben ze wel heel erg in een achtbaan gezeten. De start was erg goed maar al snel zwakte hij drastisch af. Hij had meerdere reanimaties en bloedtransfusies nodig waarbij er een reanimatie plaatsvond in de ambulance toen hij onderweg was naar een ziekenhuis met een nicu.

Fotoshoot in het Jeroen Bosch Ziekenhuis voor Stichting Earlybirds

Dit is Pip, geboren bij een zwangerschap van 35 weken. Haar moeder had een zwangerschapsvergiftiging en Pip kreeg hierdoor niet genoeg voedingsstoffen meer. Toen ik haar fotografeerde was ze 1,5 week oud en in die tijd heeft ze het erg goed gedaan. Ze had geen sonde nodig na de geboorte en lag niet meer in de couveuse toen ik daar binnenkwam.

Fotoreportage in het ziekenhuis voor Stichting Earlybirds

Deze keer mocht ik naar baby Siem die in het ETZ in Tilburg lag. Gehaald door middel van een keizersnee bij een zwangerschap van 32 weken omdat hij niet goed groeide. Zijn moeder was die ochtend nog aan het werk en beide ouders hadden deze periode in hun leven niet aan zien komen. Omdat de ruggenprik bij de moeder niet werkte moest ze onder narcose en was zijn vader alleen bewust aanwezig bij de geboorte van hun kindje. Er waren natuurlijk genoeg artsen en verpleegkundigen aanwezig maar als je vrouw niet bij bewustzijn is voelt dat toch eenzaam aan.

Fotoreportage van een premature baby | JBZ

Via de spoedapp van Earlybirds kwam er een bericht binnen of er iemand binnen 2 dagen een Earlybirds reportage kon maken in het JBZ in Den Bosch. Dat zou mij prima lukken en even later maakte ik een afspraak met de ouders van het te vroeg geboren jongetje. Ze mochten onverwachts het weekend naar huis omdat het zo goed ging. Fijn dat ik ze nog een reportage kon geven.

Fotoreportage voor Stichting Earlybirds | Tilburg

Lieve Indy, lekker opgekruld in de couveuse, opende af en toe haar oogjes toen ik haar kwam bewonderen. Fijn dat ze al een beetje wakker werd want het was tijd voor haar opfrisbeurt; schone luier, wegen, veel knuffels en niet te vergeten een voeding.

Fotograaf voor stichting Earlybirds | ETZ

Na 1,5 jaar kreeg ik weer een aanvraag voor een fotoshoot van Stichting Earlybirds, wat fijn dat de fotografen in een paar ziekenhuizen welkom zijn voor een fotoreportage. Deze keer was het voor baby Cas die in het ETZ in Tilburg verbleef.

Stichting Earlybirds | Brabant

Dit is Giel, geboren bij een zwangerschap van 34 weken maar startte zijn leven meteen sterk. Zo sterk dat er nog maar net genoeg tijd was om een fotoreportage van Earlybirds in te plannen. Net genoeg, omdat de ouders al op mij zaten te wachten want ze zouden na de shoot naar huis gaan.

Fotoshoot voor stichting Earlybirds | Tilburg

Deze keer ging ik naar het ETZ in Tilburg voor tweeling Joas en Louen. Deze twee mannetjes zijn onverwachts geboren bij 31 weken en net een paar dagen te vroeg om in het ETZ te mogen blijven want hier mogen kindjes pas vanaf week 32 liggen. Omdat ze in Veldhoven maar plaats hadden voor één baby moesten ze naar Amsterdam overgeplaatst worden.

Stichting Earlybirds | JBZ Den Bosch | Luuk

Luuk groeide niet goed genoeg in de buik van zijn moeder waardoor zijn ouders er al vanuit waren gegaan dat hij eerder geboren zou worden. Met 32 weken was het dan zover en werd dit lekkere ventje in Veldhoven geboren. Alles leek goed te gaan, maar toch kreeg hij na 3 dagen een flinke infectie en moest toen aan de antibiotica. Een grote zorg voor zijn ouders.1 2 3