Fotograaf Earlybirds | Den Bosch | Fay

Scroll naar beneden

Stichting Earlybirds: Fay

29 december 2015

"Dat is letterlijk Earlybirds", zei een van de mama's van Fay. Ik was een half uur te vroeg omdat ik eerder klaar was bij Earlybirdjes Jip en Lars die op dezelfde afdeling lagen. Maar gelukkig was dat geen probleem en kon ik Linda die Fay op dat moment voedde nog op de foto zetten. Fay had al zelf uit het flesje gedronken en kreeg daarna nog voeding via de sonde. Hierna ging mevrouw helemaal voldaan uitbuiken. Wat lag ze er heerlijk bij! Ze was mooi roze en had stevige bovenarmen die ze zo had neergelegd alsof ze die even wilde showen.

Linda liet mij foto's zien van net na haar geboorte: wat een verschil! Fay was bij een zwangerschap van 27 weken en 3 dagen geboren. Daisy, de draagmoeder, kreeg tijdens de zwangerschap het HELLP-syndroom waardoor Fay eerder geboren moest worden. Fay werd met een keizersnede geboren en had al 2x een bloedtransfusie ondergaan. De kleine meid heeft een tijdje in Veldhoven gelegen maar is al zo aangesterkt dat ze naar het JBZ in Den-Bosch mocht. De moeders hebben al veel zorgen gehad maar genieten van elke vooruitgang. Samen voeden ze Fay, hangen ze boven deze roze wolk van een baby, verschonen ze samen de luier en kleden ze haar samen aan. Allemaal wat behelpen omdat ze nog niet op het aankleedkussen kon omdat ze nog aan de monitor zat. Maar beide moeders zijn al meer gewend en genieten van het verzorgen.

Het voelt allemaal nog erg raar merken ze als ze thuis zijn. Kaal zonder je kind dat bij je zou moeten zijn na de geboorte. Lieve Linda en Daisy, ik hoop dat deze roze wolk snel mee naar huis mag en in haar eigen bedje mag liggen. En dat haar longetjes jullie duidelijk kan maken dat ze honger heeft en dat ze dan lekker een flesje weg tut en daarna op haar eigen aankleedkussen verzorgd mag worden. Met andere woorden: het echte gezinsleven voelen.
Fotograaf Earlybirds | Den Bosch | Fay Fotograaf Earlybirds | Den Bosch | Fay Fotograaf Earlybirds | Den Bosch | Fay Fotograaf Earlybirds | Den Bosch | Fay Fotograaf Earlybirds | Den Bosch | Fay Fotograaf Earlybirds | Den Bosch | Fay Fotograaf Earlybirds | Den Bosch | Fay Fotograaf Earlybirds | Den Bosch | Fay Fotograaf Earlybirds | Den Bosch | Fay
202

Stichting Earlybirds: Fay's adresjes:

Stichting Earlybirds:   www.earlybirdsfotografie.nl

Bekijk ook eens mijn andere blogjes

Kopfoto Stichting Earlybirds | ETZ Tilburg

Stichting Earlybirds | ETZ Tilburg

Deze keer had ik een hele bijzondere reportage te fotograferen voor Stichting Earlybirds! Normaal moeten de kindjes die ik gefotografeerd heb nog een tijdje in het ziekenhuis aansterken. Maar bij deze reportage kwam het zo uit dat ik samen met de baby's de draaideur van het ziekenhuis verliet; een moment die voor de ouders zo mooi is!....
lees verder →
Kopfoto Fotoreportage voor Stichting Earlybirds

Fotoreportage voor Stichting Earlybirds

Door een losgelaten placenta werd Stijn met een spoed keizersnee geboren bij een zwangerschap van 32 weken. Dat is natuurlijk te vroeg en hij moest daarom na zijn geboorte in het ETZ in Tilburg naar het ziekenhuis in Veldhoven. Maar daar bleek hij na een dag observatie toch een hele sterke knul te zijn. En voordat zijn moeder goed en wel gesetteld was in Veldhoven mochten ze beide weer terug naar Tilburg. Alleen maar fijn omdat ze ook in deze stad wonen.....
lees verder →
Kopfoto Stichting Earlybirds | JBZ Den Bosch

Stichting Earlybirds | JBZ Den Bosch

Dit is Baby Jim, geboren bij een zwangerschap van 28 weken en 5 dagen. Wat harde buiken leken te zijn, bleken weeën en was er geen tijd meer om naar Veldhoven te rijden om in het Máxima MC te bevallen waar ze een Neonatale Intensive Care Unit hebben. De doktoren van dat ziekenhuis kwamen naar het JBZ in Den-Bosch om bij de bevalling aanwezig te zijn.....
lees verder →