Fotograaf Den Bosch | Lifestyle | Earlybirds | baby Jess

Scroll naar beneden

Stichting Earlybirds: Jess

14 mei 2016

Het was de perfecte dag om Jess te fotograferen! Toen Klarika de deur van de afdeling voor mij open had gedaan was ze nog bezig om de informatie die ze net gehoord had te verwerken. Jess, geboren met 27 weken had geen zuurstof meer nodig en zou naar een open couveuse gaan. En er kwam nog een stap bij terwijl ik ze later aan het fotograferen was...

Bij binnenkomst lag Jess rustig te slapen in de couveuse, Ruud zat door het glas te gluren naar zijn kleine meid. Deze dame mocht dadelijk bij haar ouders liggen terwijl de verpleegkundige de couveuse zou verwisselen voor een open couveuse, een bijzondere stap. Maar voordat ze zouden gaan buidelen kreeg Jess eerst nog een schone luier om. Onderling werd er de keuze gemaakt wie er rechts of links wilde staan waarna ze vanuit de gaten van de couveuse haar gezamenlijk verschoonde.

Voorzichtig tilde Ruud haar op en ging lekker met haar op bed liggen. Voor de ouders was het een genot om het gezichtje van haar goed te kunnen zien. Jess zat eerst vol met pleisters en slangetjes waardoor haar lieve gezichtsuitdrukkingen niet zo duidelijk waren. Samen genoten ze volop, trots op wat ze samen hadden. Ondertussen werd de couveuse weggereden en werd er even later een open couveuse binnengereden. Omdat het er erg open uit zag vroeg Klarika aan de verpleegkundige of Jess niets aan moest. Voor te vroeg geboren baby's kan kleding schuren maar ze gaf aan dat Jess er langzaam ook aan kon gaan wennen.

Bij het zien van de kleding die ze kon kiezen werd Klarika emotioneel. Nog een stap bij al die fijne vooruitgangen. De verpleegkundige voelde het erg goed aan en kleedde Jess aan op bed. "Het wordt opeens een echt kindje" waren de woorden van Klarika. Even later zat ze met het "echte" kind in haar armen op bed. Ruud genoot van zijn meiden en kwam er bij zitten en kon het niet laten om ze af en toe te knuffelen. Later beseften ze dat ze een kind vast had die helemaal los gekoppeld was. Eng, maar bijzonder. Zeker omdat ze bij de geboorte nog niets zelf kon.

Jess werd na het bewonderen in haar nieuwe bedje gelegd, samen kijken ze vol emotie naar hun kleine mooie Jess, die wel gegroeid lijkt te zijn vandaag. Maar ik ben zelf ook onder de indruk van wat ik gezien heb tijdens de shoot. Lieve Jess wat doe je het geweldig, je ouders zijn ook zo verliefd op je! Ga door met deze fijne stappen zodat je naar je eigen kamertje kan verhuizen waar je ouders nu druk mee bezig zijn. Knuffel!
Fotograaf Den Bosch | Lifestyle | Earlybirds | baby Jess
Fotograaf Den Bosch | Lifestyle | Earlybirds | baby Jess
Fotograaf Den Bosch | Lifestyle | Earlybirds | baby Jess
Fotograaf Den Bosch | Lifestyle | Earlybirds | baby Jess
Fotograaf Den Bosch | Lifestyle | Earlybirds | baby Jess
Fotograaf Den Bosch | Lifestyle | Earlybirds | baby Jess
Fotograaf Den Bosch | Lifestyle | Earlybirds | baby Jess
Fotograaf Den Bosch | Lifestyle | Earlybirds | baby Jess
Fotograaf Den Bosch | Lifestyle | Earlybirds | baby Jess
Fotograaf Den Bosch | Lifestyle | Earlybirds | baby Jess
Fotograaf Den Bosch | Lifestyle | Earlybirds | baby Jess
Fotograaf Den Bosch | Lifestyle | Earlybirds | baby Jess
Fotograaf Den Bosch | Lifestyle | Earlybirds | baby Jess
Fotograaf Den Bosch | Lifestyle | Earlybirds | baby Jess
Fotograaf Den Bosch | Lifestyle | Earlybirds | baby Jess
Fotograaf Den Bosch | Lifestyle | Earlybirds | baby Jess
Fotograaf Den Bosch | Lifestyle | Earlybirds | baby Jess
217

Bekijk ook eens mijn andere blogjes

Kopfoto Stichting Earlybirds Den Bosch | Guus |

Stichting Earlybirds Den Bosch | Guus |

Guus is geboren in het MMC ziekenhuis van Veldhoven bij een zwangerschap van 30 weken. Dit ziekenhuis heeft een NICU waar kindjes die onder de 32 weken geboren zijn de verzorging kunnen krijgen die ze nodig hebben. Maar deze jongen deed het al meteen zo goed dat hij al snel naar het JBZ in Den-Bosch mocht. Daar ontmoette ik dit mooie mannetje nog slapend in zijn warme bedje.....
lees verder →
Kopfoto Fotograaf Den Bosch voor Stichting Earlybirds

Fotograaf Den Bosch voor Stichting Earlybirds

Voor deze fotoreportage reed ik naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch. Siep was overgeplaatst van het Radbout Ziekenhuis en lag nu dichter bij huis. Dit mannetjes was geboren met een zwangerschap van 31 weken en 3 dagen en dit alles zonder enige verklaarbare reden. Gelukkig deed hij het meteen erg goed en krijgt nu alle verzorging om goed aan te sterken.....
lees verder →
Kopfoto Earlybirds fotograaf | Den-bosch | JBZ | Olivier

Earlybirds fotograaf | Den-bosch | JBZ | Olivier

Voor Stichting Earlybirds ben ik op pad geweest voor Olivier, een mannetje die precies 10 weken oud was op de dag van de reportage. In deze 10 weken heeft hij al in 3 ziekenhuizen gelegen. Niet omdat het minder goed met hem ging maar om bij zijn tweelingbroertje Laurens te zijn. Laurens is een mannetje die te fragiel was voor de complicaties die bij een operatie optraden. 3 weken na zijn operatie heeft hij gevochten maar is in de armen van zijn ouders overleden. Een verdrietig verhaal.....
lees verder →