Header De fotoshoots met hond in 2022

De fotoshoots met hond in 2022

07 december 2022

Dit jaar heb ik vaak de vraag gekregen of de hond ook mee op de foto mocht. Ja, natuurlijk, zij horen er helemaal bij! En tijdens de fotoshoots heb ik vele brave viervoeters gezien. Allemaal begonnen ze vol enthousiasme aan de fotoshoot. Op die momenten weten ze dan nog niet dat ze best veel naar hun baasje moeten luisteren. Ze zien alleen maar een lekker stuk natuur en al hun favoriete 'humans' zijn aanwezig dus verwachten ze een ontspannen wandeling.

De klanten die hun hond meenemen weten eigenlijk al dat deze goed zal luisteren want anders zullen ze er niet aan beginnen. Toch kost het wat meer tijd en energie tijdens een shoot. Samen lopend op de foto met een hond komt best nauw. De lijn moet wat strakker gehouden worden omdat ze anders erg ver vooruit lijken te lopen. Waar ze normaal braaf naast je lopen blijkt de meest getrainde hond opeens toch tussen benen door te willen lopen. Of bij je komen zitten, dat is best pittig want ze moeten dan wel richting de camera kijken en niet met hun rug naar de camera gedraaid zijn. De grootste uitdaging blijft de foto van de hond alleen. Dat "blijf" hakt erin want dat is reuze spannend voor ze. De spanning schiet er dan meestal in, zeker tijdens een familieshoot met meerdere mensen kan het wat onrustig zijn voor een hond. Maar met wat geduld, een snelle reactie en een stukje anticipatie wordt het een fijne shoot waarbij de hond een mooie rol heeft.


Hierbij nog een paar tips voor een shoot waarbij een hond meegaat: Laat de hond voor de shoot even uit en neem altijd een hondenriem mee, ook als de fotoshoot in het losloop gebied in Kaatsheuvel is. Hondenbrokjes doen natuurlijk wonderen en misschien heeft de hond een eigen kleedje. Door deze mee te nemen weet hij of zij waar de billen op moeten komen. Daarnaast is een poetsdoekje voor de hond of voor jezelf meestal wel fijn om binnen handbereik te hebben en natuurlijk een flesje water zodat ze wat kunnen drinken.


Ik ben benieuwd welke viervoeters ik in 2023 voor mijn lens krijg. Ik heb er nu al zin in, leuk!

Man en vrouw zitten op wortel van een boom met hun Golden Retriever, man kus de vrouw op wang.witte hond zit in de loonse en drunense duinen en kijkt naar rechts.boxer rent in de loonse en drunense duinen terwijl de zon schijnt.witte hond en kind knuffelen in de loonse en drunense duinen.familie loopt met een hond in de loonse en drunense duinen.kind knuffelt met zwarte labrador in de loonse en drunense duinen met mooi weerFamiliefoto met kinderen op hooibalen bij paardenstallen.Kinderen en hond op hooibalen voor paardenstallen.Een ouder echtpaar op een boomstam aaien een klein hondje.Kleine hond in het gras tussen zijn baasjes in waarvan alleen de benen zichtbaar zijn.Kleine hond kijkt omhoog en een foto van een man en vrouw tegen een boom met kleine hond.Een close-up van een Engelse Bulldog en op de andere foto een Fox terriƫrFamilie loopt hand in hand door droog gras in de duinen op een zonnige dag.Man met baard en zijn Herdershond en een foto van een gezin die samen met hun 2  zwarte labrador richting de camera lopenMeisje in okergeel jurkje zit in de duinen op de grond met een arm om haar zwarte Labrador.De fotoshoots met hond in 2022Twee vrouwen en twee meisjes zitten gezellig naast elkaar met een puppy op schoot en hebben aandacht voor elkaar.Een man en vrouw lopen vrolijk door een bos in de herfst met een zwarte labrador tussen hun in.Man en vrouw zitten in de herfst op de grond in de bossen met hun bruine doodle hond.Man en vrouw zitten op boomwortels in de Roestelberg met hun bruine doodle hond.Twee zwarte Labradors zitten braaf tussen herfstbladeren.
661

Bekijk ook eens mijn andere blogjes