Stichting Earlybirds Den Bosch | Guus |

Scroll naar beneden

Stichting Earlybirds: Guus

08 november 2017

Guus is geboren in het MMC ziekenhuis van Veldhoven bij een zwangerschap van 30 weken. Dit ziekenhuis heeft een NICU waar kindjes die onder de 32 weken geboren zijn de verzorging kunnen krijgen die ze nodig hebben. Maar deze jongen deed het al meteen zo goed dat hij al snel naar het JBZ in Den-Bosch mocht. Daar ontmoette ik dit mooie mannetje nog slapend in zijn warme bedje.

Langzaam werd hij wakker want het begon tijd te worden voor een voeding. Maar voor dit heerlijke moment van de dag moest hij nog verschoont en gewogen worden. Guus vond het prima, keek om zich heen of staarde zijn ouders verwonderlijk aan. Verschonen en wegen is best een tijdrovende taak want het is allemaal zo klein en je moet rekening houden met plakkertjes en draadjes.

Guus dronk steeds meer uit de fles en kreeg de rest van de voeding via de sonde. Nu had hij tijdelijk geen sonde en de hoop was dat hij zijn flesje helemaal leeg zou drinken, het zou de eerste keer zijn!
Langzaam en geduldig begon hij te drinken. Bijna zonder te knoeien kwam hij al over de helft. Voor de ouders was het nog aftasten of hij toen te moe was om te drinken of dat hij geduldig even tussendoor moest uitbuiken. Maar na een paar keer proberen pakte hij de speen weer en dronk rustig verder en verder. Wat fijn dat hij dat zo eventjes deed! Weer een stap verder kleine man, al verwacht niemand van je dat je dat zo blijft doen natuurlijk. Dadelijk, over een jaar, tut jij zo grote flessen pap weg :-)

Guus ga zo door, sterk aan zodat je buiten met je neus boven een warme deken kan voelen hoe koud het daar is. Liefs, Hiske.
Stichting Earlybirds Den Bosch | Guus | Stichting Earlybirds Den Bosch | Guus | Stichting Earlybirds Den Bosch | Guus | Stichting Earlybirds Den Bosch | Guus | Stichting Earlybirds Den Bosch | Guus | Stichting Earlybirds Den Bosch | Guus | Stichting Earlybirds Den Bosch | Guus | Stichting Earlybirds Den Bosch | Guus | Stichting Earlybirds Den Bosch | Guus | Stichting Earlybirds Den Bosch | Guus | Stichting Earlybirds Den Bosch | Guus | Stichting Earlybirds Den Bosch | Guus |
325

Bekijk ook eens mijn andere blogjes

Kopfoto Earlybirds fotoreportage bij ETZ | Tilburg

Earlybirds fotoreportage bij ETZ | Tilburg

Hierbij een reportage die ik gemaakt heb voor stichting Earlybirds bij het ETZ in Tilburg. Baby Lauren werd daar bij een zwangerschap van 34 weken geboren en moet daar aansterken voordat ze naar huis mag. Een fijn plekje waar goed voor haar gezorgd wordt.....
lees verder →
Kopfoto Earlybirds fotoreportage bij JBZ | Den-bosch

Earlybirds fotoreportage bij JBZ | Den-bosch

Voor de Earlybirds fotoreportage had ik al contact met de ouders van Bas. Rian was zwanger van de tweede en wilde graag weer een newbornshoot als de kleine geboren zou zijn. Een week later kreeg ik een mailtje met het bericht dat Bas, na een zwangerschap van 32 weken, al geboren was. Omdat ze wisten dat ik ook voor Earlybirds fotografeer hadden ze mijn naam gemeld bij de aanvraag van de fotoshoot. Natuurlijk heel erg leuk om deze shoot voor hun te mogen verzorgen, want de ouders ken ik niet alleen van de newbornshoot van hun zoontje Axel; wij hebben ook hun bruiloft ook gefotografeerd!....
lees verder →
Kopfoto Fotoreportage voor Stichting Earlybirds

Fotoreportage voor Stichting Earlybirds

Door een losgelaten placenta werd Stijn met een spoed keizersnee geboren bij een zwangerschap van 32 weken. Dat is natuurlijk te vroeg en hij moest daarom na zijn geboorte in het ETZ in Tilburg naar het ziekenhuis in Veldhoven. Maar daar bleek hij na een dag observatie toch een hele sterke knul te zijn. En voordat zijn moeder goed en wel gesetteld was in Veldhoven mochten ze beide weer terug naar Tilburg. Alleen maar fijn omdat ze ook in deze stad wonen.....
lees verder →