Stichting Earlybirds Den Bosch | Guus |

Scroll naar beneden

Stichting Earlybirds: Guus

08 november 2017

Guus is geboren in het MMC ziekenhuis van Veldhoven bij een zwangerschap van 30 weken. Dit ziekenhuis heeft een NICU waar kindjes die onder de 32 weken geboren zijn de verzorging kunnen krijgen die ze nodig hebben. Maar deze jongen deed het al meteen zo goed dat hij al snel naar het JBZ in Den-Bosch mocht. Daar ontmoette ik dit mooie mannetje nog slapend in zijn warme bedje.

Langzaam werd hij wakker want het begon tijd te worden voor een voeding. Maar voor dit heerlijke moment van de dag moest hij nog verschoont en gewogen worden. Guus vond het prima, keek om zich heen of staarde zijn ouders verwonderlijk aan. Verschonen en wegen is best een tijdrovende taak want het is allemaal zo klein en je moet rekening houden met plakkertjes en draadjes.

Guus dronk steeds meer uit de fles en kreeg de rest van de voeding via de sonde. Nu had hij tijdelijk geen sonde en de hoop was dat hij zijn flesje helemaal leeg zou drinken, het zou de eerste keer zijn!
Langzaam en geduldig begon hij te drinken. Bijna zonder te knoeien kwam hij al over de helft. Voor de ouders was het nog aftasten of hij toen te moe was om te drinken of dat hij geduldig even tussendoor moest uitbuiken. Maar na een paar keer proberen pakte hij de speen weer en dronk rustig verder en verder. Wat fijn dat hij dat zo eventjes deed! Weer een stap verder kleine man, al verwacht niemand van je dat je dat zo blijft doen natuurlijk. Dadelijk, over een jaar, tut jij zo grote flessen pap weg :-)

Guus ga zo door, sterk aan zodat je buiten met je neus boven een warme deken kan voelen hoe koud het daar is. Liefs, Hiske.
Stichting Earlybirds Den Bosch | Guus |
Stichting Earlybirds Den Bosch | Guus |
Stichting Earlybirds Den Bosch | Guus |
Stichting Earlybirds Den Bosch | Guus |
Stichting Earlybirds Den Bosch | Guus |
Stichting Earlybirds Den Bosch | Guus |
Stichting Earlybirds Den Bosch | Guus |
Stichting Earlybirds Den Bosch | Guus |
Stichting Earlybirds Den Bosch | Guus |
Stichting Earlybirds Den Bosch | Guus |
Stichting Earlybirds Den Bosch | Guus |
Stichting Earlybirds Den Bosch | Guus |
325

Bekijk ook eens mijn andere blogjes

Kopfoto Earlybirds fotograaf | Den-bosch | JBZ |  Olivier

Earlybirds fotograaf | Den-bosch | JBZ | Olivier

Voor Stichting Earlybirds ben ik op pad geweest voor Olivier, een mannetje die precies 10 weken oud was op de dag van de reportage. In deze 10 weken heeft hij al in 3 ziekenhuizen gelegen. Niet omdat het minder goed met hem ging maar om bij zijn tweelingbroertje Laurens te zijn. Laurens is een mannetje die te fragiel was voor de complicaties die bij een operatie optraden. 3 weken na zijn operatie heeft hij gevochten maar is in de armen van zijn ouders overleden. Een verdrietig verhaal.....
lees verder →
Kopfoto Earlybirds fotoreportage bij ETZ | Tilburg

Earlybirds fotoreportage bij ETZ | Tilburg

Hierbij een reportage die ik gemaakt heb voor stichting Earlybirds bij het ETZ in Tilburg. Baby Lauren werd daar bij een zwangerschap van 34 weken geboren en moet daar aansterken voordat ze naar huis mag. Een fijn plekje waar goed voor haar gezorgd wordt.....
lees verder →
Kopfoto Fotograaf Den Bosch voor Stichting Earlybirds

Fotograaf Den Bosch voor Stichting Earlybirds

Voor deze fotoreportage reed ik naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch. Siep was overgeplaatst van het Radbout Ziekenhuis en lag nu dichter bij huis. Dit mannetjes was geboren met een zwangerschap van 31 weken en 3 dagen en dit alles zonder enige verklaarbare reden. Gelukkig deed hij het meteen erg goed en krijgt nu alle verzorging om goed aan te sterken.....
lees verder →