background

Stichting Earlybirds | ETZ Tilburg

Finn & Luuk

27 februari 2019

Deze keer had ik een hele bijzondere reportage te fotograferen voor Stichting Earlybirds! Normaal moeten de kindjes die ik gefotografeerd heb nog een tijdje in het ziekenhuis aansterken. Maar bij deze reportage kwam het zo uit dat ik samen met de baby's de draaideur van het ziekenhuis verliet; een moment die voor de ouders zo mooi is!

Deze reportage gaat dus over tweeling Finn en Luuk die ontslagen worden bij het ziekenhuis. Beiden geboren in Veldhoven bij een zwangerschap van 30 weken en na een verblijf van 6 weken in het ETZ in Tilburg was het op die zonnige woensdag in februari dé dag dat die lieve snoetjes de buitenlucht gingen voelen. Op de gang stond de dubbele kinderwagen al te wachten en lagen Finn en Luuk nog ontspannen in hun bedjes. Hun oudere broer Sem was al helemaal gewend aan het ziekenhuis. Van het bed dat automatisch omhoog en omlaag kon maakte hij een denkbeeldig vliegtuig en wist hij zelfstandig met zijn step de huiskamer van het Ronald McDonald huis te vinden om te spelen.

Finn en Luuk kregen voor de laatste keer een schone luier en voeding in het ziekenhuis. Ondertussen werd er afscheid genomen van de aanwezige verpleegkundigen waarmee ze een hele fijne band hadden. Maar ook kregen ze de laatste informatie, want vanaf vandaag moeten ze alles alleen gaan doen. En toen de buikjes rond waren was het echt tijd voor Finn en Luuk om in de wagen te liggen en de kamer te verlaten achter de steppende Sem. Naar de lift en door de lange, lange gang. Die step heeft de laatste weken hard moeten werken. En op die lange gang was er ook veel aandacht voor de tweeling in de grote wagen. De vraag was dan hoe oud ze waren; ze waren al 6 weken maar eigenlijk hoorden ze nog in de buik te zitten. Het blijft bijzonder.

Het was een fijne reportage en ik wens die twee schatjes veel geluk. Later als ze groter zijn zal Sem ze vast met behulp van de foto's kunnen vertellen over het vliegtuigbed, de Ronald McDonald huiskamer, de lift en de lange gang met het standbeeld aan het eind.

Stichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ Tilburg
446

Bekijk ook eens mijn andere blogjes

Kopfoto Stichting Earlybirds | JBZ Den Bosch

Stichting Earlybirds | JBZ Den Bosch

Dit is Baby Jim, geboren bij een zwangerschap van 28 weken en 5 dagen. Wat harde buiken leken te zijn, bleken weeën en was er geen tijd meer om naar Veldhoven te rijden om in het Máxima MC te bevallen waar ze een Neonatale Intensive Care Unit hebben. De doktoren van dat ziekenhuis kwamen naar het JBZ in Den-Bosch om bij de bevalling aanwezig te zijn.....
lees verder →
Kopfoto Earlybirds fotoreportage bij JBZ | Den-bosch

Earlybirds fotoreportage bij JBZ | Den-bosch

Voor de Earlybirds fotoreportage had ik al contact met de ouders van Bas. Rian was zwanger van de tweede en wilde graag weer een newbornshoot als de kleine geboren zou zijn. Een week later kreeg ik een mailtje met het bericht dat Bas, na een zwangerschap van 32 weken, al geboren was. Omdat ze wisten dat ik ook voor Earlybirds fotografeer hadden ze mijn naam gemeld bij de aanvraag van de fotoshoot. Natuurlijk heel erg leuk om deze shoot voor hun te mogen verzorgen, want de ouders ken ik niet alleen van de newbornshoot van hun zoontje Axel; wij hebben ook hun bruiloft ook gefotografeerd!....
lees verder →
Kopfoto Fotoshoot voor Stichting Earlybirds

Fotoshoot voor Stichting Earlybirds

Ik mocht weer op pad voor de Stichting Earlybirds. Deze keer voor Stef, geboren in het WKZ in Utrecht bij een zwangerschap van 30 weken en 5 dagen. Met 30 weken waren de vliezen gebroken en moest zijn moeder naar het ziekenhuis. 5 extra dagen kon ze het nog rekken maar toen werd op 20 oktober hun zoontje Stan geboren. Na 5 dagen op de NICU in Utrecht mochten ze naar het ETZ in Tilburg, waar ze ook wonen. Stef ligt hier 4 weken en is al een kilo zwaarder dan zijn geboortegewicht.....
lees verder →
Fotograaf Breda 04
Fotograaf Breda 05
Fotograaf Breda 06
Fotograaf Den Bosch 10
Fotograaf Den Bosch 11
Fotograaf Rotterdam 13
Fotograaf Tilburg 08
Fotograaf Tilburg 09
Fotograaf Waalwijk 01
Fotograaf Waalwijk 02