Header Stichting Earlybirds | ETZ Tilburg

Stichting Earlybirds | ETZ Tilburg

Finn & Luuk
27 februari 2019
Deze keer had ik een hele bijzondere reportage te fotograferen voor Stichting Earlybirds! Normaal moeten de kindjes die ik gefotografeerd heb nog een tijdje in het ziekenhuis aansterken. Maar bij deze reportage kwam het zo uit dat ik samen met de baby's de draaideur van het ziekenhuis verliet; een moment die voor de ouders zo mooi is!


Deze reportage gaat dus over tweeling Finn en Luuk die ontslagen worden bij het ziekenhuis. Beiden geboren in Veldhoven bij een zwangerschap van 30 weken en na een verblijf van 6 weken in het ETZ in Tilburg was het op die zonnige woensdag in februari dé dag dat die lieve snoetjes de buitenlucht gingen voelen. Op de gang stond de dubbele kinderwagen al te wachten en lagen Finn en Luuk nog ontspannen in hun bedjes. Hun oudere broer Sem was al helemaal gewend aan het ziekenhuis. Van het bed dat automatisch omhoog en omlaag kon maakte hij een denkbeeldig vliegtuig en wist hij zelfstandig met zijn step de huiskamer van het Ronald McDonald huis te vinden om te spelen.

Finn en Luuk kregen voor de laatste keer een schone luier en voeding in het ziekenhuis. Ondertussen werd er afscheid genomen van de aanwezige verpleegkundigen waarmee ze een hele fijne band hadden. Maar ook kregen ze de laatste informatie, want vanaf vandaag moeten ze alles alleen gaan doen. En toen de buikjes rond waren was het echt tijd voor Finn en Luuk om in de wagen te liggen en de kamer te verlaten achter de steppende Sem. Naar de lift en door de lange, lange gang. Die step heeft de laatste weken hard moeten werken. En op die lange gang was er ook veel aandacht voor de tweeling in de grote wagen. De vraag was dan hoe oud ze waren; ze waren al 6 weken maar eigenlijk hoorden ze nog in de buik te zitten. Het blijft bijzonder.

Het was een fijne reportage en ik wens die twee schatjes veel geluk. Later als ze groter zijn zal Sem ze vast met behulp van de foto's kunnen vertellen over het vliegtuigbed, de Ronald McDonald huiskamer, de lift en de lange gang met het standbeeld aan het eind.
Stichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ TilburgStichting Earlybirds | ETZ Tilburg
446Stichting Earlybirds:www.earlybirds.nl

Bekijk ook eens mijn andere blogjes