Header Fotoreportage van een premature baby | JBZ

Fotoreportage van een premature baby | JBZ

13 januari 2023

Via de spoedapp van Earlybirds kwam er een bericht binnen of er iemand binnen 2 dagen een Earlybirds reportage kon maken in het JBZ in Den Bosch. Dat zou mij prima lukken en even later maakte ik een afspraak met de ouders van het te vroeg geboren jongetje. Ze mochten onverwachts het weekend naar huis omdat het zo goed ging. Fijn dat ik ze nog een reportage kon geven.

Deze Earlybird is geboren bij een zwangerschap van 34 weken. De vliezen van de moeder waren gebroken en de wee├źn gingen niet meer weg met wee├źnremmers. Precies op de eerste dag van 2023 kwam hij ter wereld. Maar dit mannetje was meteen sterk, dronk goed en had al snel geen sondevoeding meer nodig. Tijdens de shoot werd hij in bad gedaan, dit komt niet vaak voor omdat ze meestal kleiner zijn als ik ze fotografeer dus erg leuk. Hij vond het ook prima en zocht vaak met zijn oogjes contact met zijn moeder. Uit het badje gaan vond hij even wat minder leuk maar zijn vader gaf hem genoeg knuffels tijdens het aankleden zodat het iets minder erg was voor hem. Omkleden gaat ook erg moeilijk met die kleine fragiele armpjes en beentjes en ondertussen begon hij ook honger te krijgen.


Hij liet mij zien hoe goed hij aan de borst kon drinken maar omdat hij al in badje was geweest koste het hem net wat weer moeite. Maar papa had al een flesje klaar waaruit hij wat makkelijker de rest van zijn voeding kon drinken.

Nou, dit mannetje is volgens mij sterk en klaar om naar huis te gaan, wat fijn. Je gordijnen van je kamertje zijn nog niet geleverd maar voor de rest is alles klaar voor jouw thuiskomst lieverd.

vader knuffelt innig met zijn pasgeboren babymoeder kleed haar pasgeboren baby aan op het aankleedkussenbaby wordt door beide ouders in bad gedaanouders verzorgen hun te vroeg geboren baby in het ziekenhuis in den boschvader kust zijn baby op zijn wang tijdens het aankleden op het aankleedkussenbaby wordt aangekleed op het aankleedkussenvader houdt het baby'tje rustig terwijl de moeder het pasgeboren baby'tje aankleedtouders voeden samen de baby met een flesje in het ziekenhuisbedvader geeft voor concentratie zijn pasgeboren baby een flesje op het ziekenhuisbed.ouders zitten beiden op het ziekenhuisbed met hun pasgeboren baby.baby van bovenaf gefotografeerd met beide ouders op de voorgrondouders poseren voor de foto op het ziekenhuisbed met hun pasgeboren babyouders knuffelen met hun premature baby van bovenaf gefotografeerd.
662

Bekijk ook eens mijn andere blogjes