Header Verzorging van een couveuse kindje

Verzorging van een couveuse kindje

Baby Job
26 oktober 2023
Ik fotografeer nu 8 jaar voor Stichting Earlybirds. Ik doe het met veel liefde omdat ik weet hoe kostbaar foto’s zijn die in deze moeilijke periode in het ziekenhuis zijn gemaakt. Een wereld die voor veel ouders onbekend is. In die 8 jaar heb ik reportages gemaakt waarbij het kindje na weken voor het eerst uit de couveuse mocht en in een bedje mocht slapen, voor het eerst kleertjes aankreeg, net van de zuurstof af was of geen sonde meer nodig had. Allemaal hele mooie stappen waarbij het kindje opeens er heel anders uit ziet. De mooiste stap heb ik ook al een paar keer gefotografeerd; het ziekenhuis verlaten.


Maar tijdens de shoot van Job heb ik ook een mooie bijzondere reportage kunnen maken. Hij werd verzorgd en kreeg een nieuwe sonde en zuurstofbril. Bij deze foto’s kan je zien hoe voorzichtig dit gedaan wordt. Job wordt altijd vastgehouden zodat armpjes en beentjes dicht bij zijn lichaam worden gehouden maar ook is aanraking belangrijk voor premature kindjes. Wassen wordt met kleine gaasjes gedaan en meteen met een doekje afgedroogd. Hij kreeg natuurlijk ook een schone luier aan, een speciale maat voor premature kindjes. Daarna de mindere onderdelen van de verzorging; het verwijderen van zijn sonde en zuurstofbril. De pleisters die deze slangetjes vasthouden worden losgeweekt en voorzichtig van zijn gezichtje getrokken. Hij werd wel een beetje beduusd toen de sonde uit zijn neus werd verwijderd.

Omdat hij verkouden is werd zijn neusje gespoeld en uitgezogen. Daarna was deze knappert heel even, zonder plakkers en slangetjes op zijn snoetje, een heel andere baby. Maar Job heeft nog zuurstof nodig dus de zuurstofbril werd snel weer teruggeplaatst. Het inbrengen van de sonde was het zwaarste onderdeel maar het gebeurt met heel veel liefde van de verpleegkundige. Tijdens deze verzorging zag ik ook hoeveel oogcontact hij maakte met de mensen om de couveuse. Hierna kreeg hij ook verse plakkertjes waarmee hij aan de monitor wordt aangesloten. En als laatste kreeg hij zijn saturatiemeter weer terug om zijn voetje. Job was weer helemaal fris en verzorgd, tijd voor knuffelen!

Job, wat lag jij dapper te zijn in de couveuse. Later kan jij door middel van deze foto’s zien hoe jij deze verzorging onderging en hoe trots papa en mama op jou zijn.
Verzorging van een couveuse kindjeVerzorging van een couveuse kindjeVerzorging van een couveuse kindjeVerzorging van een couveuse kindjeVerzorging van een couveuse kindjeVerzorging van een couveuse kindjeVerzorging van een couveuse kindjeVerzorging van een couveuse kindjeVerzorging van een couveuse kindjeVerzorging van een couveuse kindjeVerzorging van een couveuse kindjeVerzorging van een couveuse kindjeVerzorging van een couveuse kindjeVerzorging van een couveuse kindjeVerzorging van een couveuse kindjeVerzorging van een couveuse kindjeVerzorging van een couveuse kindjeVerzorging van een couveuse kindje
697

Bekijk ook eens mijn andere blogjes